Това заяви пред БНР политологът Ружа Смилова. По думите й политическото

...
Това заяви пред БНР политологът Ружа Смилова. По думите й политическото
Коментари Харесай

Ружа Смилова, политолог: Гешев не прави нищо кой знае колко ново

Това съобщи пред БНР политологът Ружа Смилова.

 

По думите й политическото поле, в което се пробва да влезе Иван Гешев, е пренаселено и то от много време.

 

Политологът изрази мнение, че това, с което някогашният Обвинител номер едно би влезнал в политиката, е извънредно неприятен товар. Според нея тази поръчка няма да бъде призната съществено от жителите.

 

" Видяхме какъв брой гъвкави са и ГЕРБ, и Движение за права и свободи. Така че дали той ще бъде техен конкурент или възможен предстоящ сътрудник - ще забележим, виждали сме го в предишното неведнъж, тази траектория е добре проиграна ", сподели още специалистът.

 

" Изглежда, че има някакво съгласие сред ГЕРБ, Движение за права и свободи от една страна и президента Радев, че статуквото в правосъдната система такова, каквото сега то е, с този Висш съдебен съвет, който бързо се освободи от към този момент неуместния Гешев и одобри един по-удобен за момента изпълняващ длъжността основен прокурор, ги устройва и не са подготвени на по-резки придвижвания в посока смяна на модела на ръководство като цяло, само че и във връзка с правосъдната система ", означи Смилова.

 

Специалистът посочи, че има гласовити представители на демократичната общественост, които показват остро противоречие с посоката, по която се движи Демократична България като част от обединението ПП-ДБ, а точно че са склонни да организират диалози с подкрепили кабинета, въпреки и неучастващи директно в него, представители да вземем за пример на Движение за права и свободи, само че и на ГЕРБ. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР